Geboortekaartje nest Dazzle 2_0.jpgNest geboren?

Bij een rashond in Nederland hoort een stamboom en een registratiebewijs, maar hoe kom je daaraan? Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende stappen die je moet doen voor de aanvraag van stambomen voor je nest pups.

 

Van de dekking van je hond moet je als fokker, eigenaar van de teef, aangifte doen. Je kunt dit op twee manieren doen: online, door in te loggen in je account, of door het formulier ‘dekaangifte’ van de Raad van Beheer te downloaden, in te vullen en op te sturen. Lees goed de aanwijzingen op de website of op het formulier zodat je alle informatie die nodig is voor de dekaangifte meteen mee kunt sturen. Dit kunnen bijvoorbeeld kopieën van de stamboom van een buitenlandse reu, DNA-profielen of een dierenartsverklaring bij kunstmatige inseminatie zijn.

Neem bij vragen contact op met ons als de rasvereniging van de Old English Sheepdog. 

Ben je als fokker bij onze rasvereniging aangesloten, dan zal je moeten voldoen aan het Verenigingsfokreglement (VFR). Wij hebben als vereniging zelf het VFR gepubliceerd nadat de Raad van Behher dit heeft gecontroleerd of wij als rasvereniging aan de voorwaarden voldoen.

 Je dekaangifte moet binnen 3 weken na de dekking bij ons binnen zijn. Als wij de aangifte niet op tijd ontvangen, kunnen alle volgende stappen vertraging oplopen en ontvang je ook de stambomen later. Ook brengen wij hiervoor administratiekosten in rekening.

Je kunt de dekaangifte doen met dit aangifte formulier.

Heb je dekaangifte gedaan maar is je teef niet drachtig? Geef dit dan op de website bij je dekaangiftes aan of stuur het geboorteformulier terug met de opmerking: ‘teef leeg gebleven’. Je kunt het formulier niet gebruiken voor een nieuwe dekking. Indien de teef leeg is gebleven dan wordt dit niet gezien als een nest. De definitie van een nest is: een situatie waarbij een teef uit één dracht één of meer volgroeide of onvolgroeide pups heeft voortgebracht, die al dan niet op natuurlijke wijze levend of dood zijn geboren.